Om os

 

Historien bag 'We Love Italy'

Vi er en familie på 4 fra Aarhus. Familien består af Carl (lillebror) Gustav (storebror) Søren (far) og Anette (mor) og så vores lille hund Viggo. : )

Vi har i mange år været fuldstændig forgabte i Italien og har ferieret der flere gange årligt igennem de sidste 20 år. 

Vi elsker menneskerne, klimaet, havet, de smukke byer, landskabet og ikke mindst den utroligt lækre og veltilberedte mad.

Vi elsker smukke ting og værdsætter æstetik, og det er på den baggrund, at vi har fundet forskellige ting i Italien igennem årene, som vi har taget med til Danmark.  Nu er tiden kommet til at vi synes det giver mening at samle produkterne på en webshop så andre også kan få glæde af dem.

På vores skønne ture til Italien, er vi løbende stødt på smukke unikke produkter, som vi har taget med til Danmark. I dag forhandler vi smukke knive, skærebrætter, og kopper fra Apulien.

På en ef vores mange ferier til Toscana i 2014 kom vi til en lille by nord for Firenze, også kaldet knivbyen, Scarperia. Det var her vi faldt over Saladinis utroligt smukke knive. Vi havde svært ved at begrænse os, da produkterne var så lækre både i design og funktionaliteten.

På vores næste tur til italien lavede vi en aftale med Saladini om at se fabrikken, da vi synes det ville være godt for vores drenge at se noget produktion.

Drengene var dog ikke syndeligt begejstrede, men Søren var fuldstændig opslugt af de smukke ting og måden de blev til på. Søren mente, at der manglede et knivprodukt som Saladini i Danmark. Han lavede en aftale med Leonardo Saladini omkring salg af knivene i Norden - samarbejdet udviklede sig og de sidste 6 år har vi haft eneagenturet for Saladini i Norden.

Saladini udviklede sig lidt af et eventyr for Søren ift. at opstarte salg af knivene i Danmark med fokus på Michelin, gourmet restauranter og private kunder.

Resultatet af arbejdet er, at de smukke og skarpe Saladini knive i dag ligger på:

- Formel B i København, Trio i København, Brdr. Price i København, Herning og Aalborg, Søllerød Kro, Restaurant ET i Aarhus, Frederikshøj i Aarhus, Madklubben Grill i Aarhus, Gastro og Vino i Aarhus, Hereford - Holdbi Kro, Ti Trin Ned i Fredericia,  KöD i København og Aarhus, Nimb i Tivoli, Gemyse i Tivoli, Tisvilde Kro, Helenekilde i Tisvilde, Restaurant Treetop i Vejle, Hotel d’Angleterre (Trøffeljern), Falsled Kro, Salon hos Claus ”Den Røde” (Trøffeljern og kokkekniv)

Det fulde sortiment af Saladini knivene er at finde på vores to webshopper - 'weloveitaly.dk' og 'saladini.dk'. Nøje udvalgte butikker i Danmark sælger også en del af vores sortiment - Arla Unika (Aarhus), Laurentius (Skagen), Bichel Vine (Egå og Klampenborg), H. Skjalm P. (Kbh.) og Oliviers og CO (Kbh.)

Folk efterspurgte smukke skærebrætter til Saladinis osteknive og det var her vi stødte på Andrea Brugis skærebrætter, som vi bare MÅTTE have i vores portefølje.

Igennem vores samarbejde med Andre Brugi omkring skærebrætter lærte vi Samina og hendes mand Andrea Brugi at kende og det udviklede sig til et varmt venskab og via dem, er vi nu også blevet husejere i den lille middelalderby ved navn Montemerano i det sydlige Toscana.

Det er i denne by Andrea er opvokset, og hvor de har deres fine værksted.

Andrea snedkererer sine unikke og utroligt smukke skærebrætter og møbler i primært oliventræ, men der arbejdes også i eg, kastanie samt poppeltræ.

Overskudstræet fra skærebrætproduktionen bliver i dag brugt til Saminas egen fantastiske julepyntsproduktion. Samina var ked af, at Andrea bad hende fyre i kaminen med alt det fine oliventræ, og begyndte derfor selv at tegne stjerner og grantræer på træet, som så senere blev skåret ud til det helt unikke og fine julepynt på jernwirer.

Julepynten og de unikke skærebrætter er i dag at finde i de fineste designbutikker på Manhatten, i Tokyo, Taiwan og i Australien. I Danmark har vi altid det største udvalg af Andrea Brugis unikke skærebrætter og vi håndplukker dem selv på værkstedet i Montemerano.

Det var i forbindelse med vores ferier i Montemerano, at turen gik mod havet, der ligger en halv time fra huset, at vi faldt over et lille udsalgssted med grønt og frugt samt alverdens lækre tomatsaucer mm. på glas.

LaSelva hedder stedet og produkterne. De lækre økologiske produkter; tomatsaucer, oliven, artiskokker, semi dried tomater mm. har det helt enkle tilfælles, at intet er tilsat og intet er fjernet. Saucerne er utrolig smagfulde og i vores familie har vi hver vores favorit :O)

Giúinlab er navnet på et lille keramikværksted i Apulien, som vi faldt over på en af ferierne til Italiens hæl. Nogle meget smukke håndlavede kopper med en sjov historie.

Kopperne laves på en si fra ricotta ost og får derved deres særprægede mønster i alle afskygninger og størrelser samt farver.

Sidste nye skud på stammen er rigtig god rødvin fra den lille vingård Roccapesta i det sydlige Toscana. Vinene er primært lavet på Sangiovese druen fra Roccapestas egne vinmarker.

Vi håber, at I vil blive ligeså begejstrede for de italienske produkter som vi er. Husk at I altid er velkommen i vores showroom/butik i Aarhus efter forudgående aftale.

De varmeste hilsner

Anette

 

Kontrolrapport:

https://www.findsmiley.dk/Sider/KontrolRapport.aspx?Virk1653288